Wat is een Marketing Automation flow?

Wat is Marketing Automation flow? Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt best mee. Een Marketing Automation flow zijn de stappen die genomen worden om een proces te automatiseren. Op deze manier kun je potentiële klanten altijd op het juiste moment, met de juiste boodschap, via het juiste kanaal te bereiken. Zonder dat daar een handmatige actie bij komt kijken.

Marketing Automation flow

Hoewel softwareontwikkelaars vaak verschillende namen gebruiken zoals Marketing Automation software, Marketing Automation platform, Marketing Automation tools of Marketing Automation systeem, gaat het om precies dezelfde soort software. En wel software die processen binnen een CRM-systeem, Email Marketing software of elk ander marketing systemen kan automatiseren.

Marketing Automation flow voorbeelden

Marketing Automation voor B2B

Voor B2B bedrijven is het altijd belangrijk om een constante stroom leads te hebben om het sales team aan het werk te houden. Met een Marketing Automation flow kan dat bijvoorbeeld makkelijk gerealiseerd worden door:

  • Via een download contactgegevens te verzamelen
  • Contacten hierna een welkomst serie via de email toe te sturen
  • Websiteactiviteit bij te houden van deze contacten
  • Met deze informatie sales medewerkers op de hoogte te stellen van interessante nieuwe contacten

 Sales automatisering voor B2B

Tot nu toe heeft de Marketing Automation flow ervoor gezorgd dat website bezoekers contacten zijn geworden, en dat deze contacten verder gefilterd zijn afhankelijk van de acties die ze op de website genomen hebben. Nu kan een vergelijkbare Sales Automation flow worden opgezet waarin sales medewerkers het nieuwe contact toegewezen krijgen met de daarbij horende taken, notificaties en reminders, zodat ze niet vergeten worden. 

Sales automatisering voor B2C

Vooral voor webwinkel en e-commerce bedrijven zijn Marketing Automation flows erg interessant. Zeker, omdat hun sales activiteiten voornamelijk via een website plaatsvinden kan een Marketing Automation flow direct zichtbare omzet opleveren. Zo kan een webwinkel of e-commerce bedrijf:

  • Website bezoekers verlijden tot een aankoop & inschrijving met een leuke aanbieding
  • Contacten op de hoogte gesteld worden van winkelmandjes die nog niet afgerekend zijn
  • Kunnen contacten heel specifiek (van product klassen tot uniek product) op de hoogte gebracht worden van acties
  • Kan een klant na een aankoop volledig automatisch een up- of cross-sell mogelijkheid aangeboden krijgen
  • Volledig automatisch seizoen gebonden acties uitsturen die elk jaar weer terugkomen

Wat is de juiste Marketing Automation software

Je hebt het kunnen lezen, de mogelijkheden om Marketing Automation in te zetten zijn enorm. Zowel voor B2B als B2C bedrijven. Maar welke software past nou het beste bij de unieke situatie van je bedrijf? Dit hangt heel erg samen met de wensen die je hebt, het budget dat je kunt besteden en de huidige tools en software die je gebruikt.

Wil je nou echt zeker zijn van je software keuze, zodat je zeker weet dat de Marketing Automation flows die je zoekt ook mogelijk zijn met de door jou gekozen software? Met mijn software advies service doe ik al het  onderzoek werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen en een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.