Wat zijn Marketing Automation tools?

Wat zijn Marketing Automation tools? Heel simpel gezegd maakt Marketing Automation het mogelijk om bestaande en potentiële klanten altijd op het juiste moment, met de juiste boodschap, op het juiste kanaal te bereiken. En dat allemaal geautomatiseerd. Om dit voor elkaar te krijgen worden vaak de voordelen van CRM-software en Email Marketing software gekoppeld met de mogelijkheid om processen te automatiseren.

Marketing Automation defenitie

Hoewel softwareontwikkelaars vaak verschillende namen gebruiken zoals Marketing Automation tools, Marketing Automation platform, Marketing Automation software of Marketing Automation systeem, gaat om precies dezelfde software. Software die processen binnen allerlei marketing systemen, waaronder een CRM-systeem en Email Marketing systeem kan automatiseren.

Voordelen van Marketing Automation tools

Marketing Automation tools bieden voor zowel grote als kleine bedrijven heel veel mogelijkheden. Ook voor kleine bedrijven? Ja, zeker ook voor kleine bedrijven. Omdat de kosten voor dit soort software de laatste jaren flink zijn gedaald is een Marketing Automation systeem zelfs voor het MKB en ZZP’ers goed te betalen. En de voordelen zijn niet gering.

Zo kunnen heel veel routinematige taken geautomatiseerd worden. En of je bedrijf nu aan persoonlijke sales doet, of dat er online producten verkocht worden er zijn voldoende processen die geautomatiseerd kunnen worden. Denk aan het optimaliseren van je sales funnel of het bijhouden van klantencontact. En in het geval van een webshop of e-commerce bedrijf worden verkopen aanzienlijk verhoogd door automatische abandoned cart processen en zeer gerichte promoties.

Welke Marketing Automation tool kies ik?

Vaak bevat een CRM-pakket Marketing Automation functionaliteit, en veel Marketing Automation software bevat CRM-functionaliteit. Dit klinkt als een triviaal verschil maar dat is het zeker niet. Dit kan namelijk een flinke invloed hebben op de functionaliteit voor zowel de CRM-software als het Marketing Automation systeem.

Veelvoorkomende functionaliteiten van Marketing Automation tools zijn:

  • Automatische email marketing
  • Individuele en doelgroepmailings
  • Campagne rapportage

Je hoort het al, het kan een hele zoektocht zijn naar de software die het beste bij jouw unieke situatie past. Je begint uiteraard met je wensen op papier zetten voor je nieuwe software. En met je wensenlijst in de hand moet je vervolgens uit de ruim 200 verschillende aanbieders van Marketing Automation tools kiezen. Enkele voorbeelden van veelgebruikte Marketing Automation oplossingen zijn: ActiveCamaign, Hubspot, Infusionsoft (Keap) en Marketo.

Benieuwd wat ik hierin voor je bedrijf kunnen betekenen? Ik gebruiken mijn expertise samen met een gestructureerde aanpak om uit al deze aanbieders een selectie te maken van de beste Marketing Automation tools. In een uitgebreid rapport bekijk ik jou unieke situatie en evaluer ik welke tool hier het beste bij past. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.