Wat is Sales Automation?

Sales Automation is zoals de naam eigenlijk al zegt, de technologie die door bedrijven gebruikt word om het verkoopproces te automatiseren. Door Sales Automation in te zetten word het sales proces gestroomlijnd. Routinematige taken worden geautomatiseerd waardoor sales medewerkers meer tijd hebben om te doen waar ze voor zijn aangenomen. Juist verkopen!

Soorten Sales Automation

Sales Force Automation

Sales Force Automation is het inzetten van technologie om de verkoopmedewerkers efficiënter en effectiever te laten werken. Met Sales Force Automation software kunnen bezoeken en telefoontjes geregistreerd worden, en kunnen deze opgevolgd worden aan de hand van automatische meldingen. Routes kunnen ingepland worden, zodat de buitendienst de meest efficiënte dagindeling heeft en uiteraard kunnen rapportages aangemaakt worden om prestaties te evalueren.

Sales Enablement

Sales Enablement software voorziet de verkoopmedewerker van de juiste informatie en hulpmiddelen tijdens het verkoopproces. Door ervoor te zorgen dat presentatie, brochures e.d. altijd beschikbaar zijn voor verkoopmedewerkers zorgt deze software er voor dat het verkoopproces en aankoopproces op elkaar aansluiten. Ook geeft dit soort software inzicht in de flow van het aankoop porces.

Sales Performance Management

Sales Performance Management is bedoeld om de salesmanager te ondersteunen bij het aansturen van zijn verkoopteam. Je kunt hierbij denken aan het indelen van rayons, het maken van prestatieoverzichten en het berekenen van incentives. Vaak ondersteund deze vorm van software ook een transparante en nauwkeurige manier om variabele beloning voor verkoop medewerkers te bepalen. Zo heeft naast de manager ook de werknemer direct inzicht in zijn prestaties en daarbij horende beloning. Dit soort functionaliteiten is eerder interessant voor grote verkoopteams en is vaak voor kleine organisaties overbodig.

Sales Funnel Management

Sales Funnel Management software helpt bij het plannen en managen van het verkoop proces, wat vaak ook wel sales pipeline of sales funnel genoemd word. Met deze software kun je heel makkelijk bepalen hoeveel leads binnen gehaald worden, en hoeveel van deze leads omgezet worden in klanten? Sales Funnel Management software helpt dus bij het meten en analyseren van de prestaties van het verkoop team. Je kunt bijhouden hoeveel leads en prospects zich in elke fase van de funnel bevinden. Met deze informatie kun je een voorspelling maken van toekomstige inkomsten en zien waar de conversie verbeterd kan worden.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte Sales Automation oplossingen zijn: Salesforce, Microsoft Dynamics CRM, SugarCRM en Zoho CRM.

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.