Wat is CRM-software?

Wat is CRM-software? Met CRM-software, ook wel Customer Relationship Management software genoemd, onderhouden en verbeteren bedrijven van groot tot klein hun klantrelaties. CRM-software, CRM-systeem, CRM-pakket, CRM-applicatie,  en CRM-programma  zijn allemaal verschillende benamingen voor precies dezelfde software. Weer een duidelijk voorbeeld van de software industrie die in vakjargon praat.

Soorten CRM-software

Bij CRM-software denken de meeste mensen aan het bijhouden van klantdata. En dat klopt helemaal, maar het juiste CRM-systeem bied veel meer functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het salesproces of de klantenservice te stroomlijnen? En dit zijn slechts twee voorbeelden van processen die een CRM-systeem voor een bedrijf kan verbeteren. Bijna elk CRM-systeem bevat standaard functionaliteiten zoals sales automation en email campagnemanagement, of dit voldoende is hangt af van je wensen. En deze verschillen altijd per organisatie. Wij maken onderscheid tussen de volgende soorten CRM-software:

CRM-software voor ZZP & MKB

Hoe CRM-software vroeger alleen voor grote bedrijven en multinationals te financieren was, zijn de kosten hiervoor zodanig gedaald dat CRM-software nu ook voor de ZZP en MKB markt betaalbaar is. Nu je dit leest denk je misschien, heb ik een CRM-oplossing echt nodig wanneer ik alleen of met een klein team ben?

Wanneer je jezelf, als ondernemer deze vraag stelt is het antwoord hierop is waarschijnlijk nee. Totdat je één keer met een CRM-systeem gewerkt hebt en de voordelen er van gemerkt hebt. De tijdbesparing in het sales proces, het gemak in het bijhouden van alle klantdata en de mogelijkheden tot het automatiseren van processen. Dit zijn slechts enkele voordelen die we regelmatig horen als we weer eens een tevreden klant de juiste CRM-software aangemeten hebben.

CRM-software kiezen

Het maken van de juiste keuzen in CRM-software begint bij bepalen van de eisen en wensen die gesteld worden aan een CRM-programma. De volgende stap is het vergelijken van alle aanbieders en de functionaliteiten die hun software in vergelijking met jouw wensen bied. Hieruit komt een lijst me een aantal leveranciers die op papier het beste aansluiten bij deze wensen, en deze ga je met elkaar vergelijken. Waarschijnlijk vraag je nog wat extra informatie op bij de kanshebbers om vervolgens een keuze te maken, hopende dat het de juiste keuze is. Dit kan ook anders, met onze software advies service doen wij al het voorbereidende werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen en een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.