Wat is een CRM-systeem?

Wat is een CRM-systeem? Een CRM-systeem is de software die alle Customer Relationship Mangement (CRM) handelingen van een bedrijf managed en registreert. Zo worden alle contactpunten die een (potentiële) klant met je bedrijf heeft vast gelegd, zodat je je klant zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

CRM-systeem of CRM-software?

Zoals je misschien wel gewend bent gebruiken software bedrijven heel veel vakjargon. En dat is in het geval van producenten van CRM-tools niet anders. Zo praten veel organisaties over een CRM-systeem of CRM-software als ze het over CRM hebben. Hoewel dit erg veel op elkaar lijkt zit er wel degelijk een verschil tussen. De CRM-software is namelijk de technologie die de Customer Relationship Managment (CRM) ondersteund. CRM-systeem, CRM-pakket, CRM-programma, CRM-software en CRM-applicatie zijn allemaal verschillende benamingen waarmee altijd hetzelfde word bedoeld. Lang leven vakjargon.

CRM-systeem versus CRM

Een succesvol CRM-strategie gaat over veel meer dan alleen een CRM-systeem. In eerste instantie gaat CRM namelijk over organisatie, werkprocessen en gedrag. Hoe gaat de organisatie bijvoorbeeld om met de klanten? En hoe wil je dit in de toekomst beter en succesvoller doen? En vooral, welke processen zijn daar voor nodig? En hoe kun je dat het beste organiseren? Een CRM-systeem geeft hierbij veel ondersteuning, maar kan dit op zichzelf niet voor elkaar krijgen. Het opzetten van een CRM-strategie start dan ook niet met het selecteren van de CRM-software zelf. Dit start met het op papier zetten van de wensen en doelen die je wilt bereiken, om vervolgens te kijken wat hier voor nodig is.

CRM-systeem selecteren

Het proces om het juiste CRM-systeem te kiezen begint met eerst goede specificaties op te stellen: de CRM-requirements. Vervolgens vergelijk je deze requirements met de aanbieders van de verschillende CRM-oplossingen. Je vraagt informatie op om tot een shortlist van leveranciers te komen en daarna ga je deze leveranciers vergelijken. Dit kan ook anders, met mijn software advies service doe ik al het werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen en een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.