Wat is Email Marketing Automation?

Wat is Email Marketing Automation? Simpel gezegd, is Email Marketing Automation zoals de naam al een beetje verklapt, een methode om Direct Marketing via email te automatiseren. Op deze manier kun je potentiële klanten altijd op het juiste moment, met de juiste boodschap bereiken, zonder dat dat veel tijd vergt.

Voor wie is Email Marketing Automation

Email Marketing Automation kan letterlijk voor ieder bedrijf die online aanwezig is een waardevolle toevoeging zijn. Voor webwinkels en e-commerce bedrijven speelt Email Marketing Automation een grote rol in het converteren van website bezoekers in betalende klanten. En ook daarna om van deze klanten loyale klanten te maken. En voor service gerichte bedrijven is het een ideale oplossing om leads te genereren.

Email Marketing funnel

De betekenis van een Email Marketing funnel is niet altijd duidelijk. Wat hiermee bedoeld word, is het traject dat een website bezoeker aflegt om klant te worden. En omdat er in elke stap mensen afvallen word het ook wel een funnel (trechter) genoemd. Laten we een simpel voorbeeld van een webwinkel geven om dit wat duidelijker te maken.

De bovenkant van de Email Marketing funnel zijn alle website bezoekers. Vervolgens staat er een pop-up op de website die bezoekers stimuleert hun email gegevens achter te laten. In de derde stap van je Email Marketing funnel krijgen contacten leuke mailtjes met weetjes en natuurlijk aanbiedingen. Tijdens dit proces zijn er natuurlijk uitschrijvingen, maar er zijn genoeg mensen die hierdoor juist trouwe klanten worden. Deze loyale groep doet genoeg herhaal aankopen om de uitschrijvingen te compenseren. Dit is een simpel voorbeeld van een Email Marketing funnel van website bezoeker naar loyale klant.

De juiste Email Marketing tools kiezen

Als je processen wilt automatiseren is het heel belangrijk dat je de juiste Email Marketing tools kiest. Simpele zaken als een bedank email sturen na een inschrijving op de nieuwsbrief lukt met bijna elk programma wel, maar wil je meer moet je goed opletten. Er zit namelijk veel verschil tussen de automatisering mogelijkheden. De ene tool kan heel veel en bij de andere is het zeer beperkt.

Het belang van goed advies is hierbij dus groot. En daar kan ik voor zorgen met mijn software advies service. Ik doe al het uitzoek werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen om een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.