Wat is Email Marketing software?

Wat is Email Marketing software? Hiermee word software bedoeld waarmee bedrijven op een zeer schaalbare en goedkope manier in contact blijven met (potentiële) klanten via de email. Email Marketing programma, Email Marketing tools, Email Marketing platform, Email Marketing service of Email Marketing systeem, het zijn allemaal woorden voor precies dezelfde soort software.

Waarom Email Marketing

Email Marketing is een vorm van Direct Mail. Hoe je vroeger een brochure thuis gestuurd kreeg van het nieuwste model auto of de reclamefolder die je wekelijks in de bus krijgt van het Kruitvat, zo is dit zich steeds meer aan het verplaatsen naar de email. En dit heeft een aantal hele goede redenen, Email Marketing is namelijk:

  • De marketing methode met de beste ROI, zowel online als offline
  • Is meetbaar, in tegenstelling tot andere vormen van direct mail
  • Is veel schaalbaarder dan andere vormen van direct mail
  • Kan veel persoonlijker gemaakt worden dan andere vormen van direct mail
  • Het is aanzienlijk goedkoper dan andere vormen van direct mail

Verschillende type Email Marketing software

Het aanbod van Email Marketing software op de Nederlandse markt is enorm. Daarnaast moet je nog eens rekening houden met het verschil in functionaliteit. Tussen de verschillende Email Marketing software kan dit namelijk flink verschillen. En dan is er natuurlijk nog de factor prijs, ook niet geheel onbelangrijk. Vanwege de laatste rede kiezen veel ondernemers wanneer ze voorzichtig beginnen met Email Marketing voor MailChimp. En hoewel dit voor het uitsturen van een nieuwsbrief vaak voldoende is merken veel ondernemers al snel de beperkingen van het systeem. We onderscheiden eigenlijk 3 hoofdgroepen als het gaat om Email Marketing software

Simpele Email Marketing software

Dit is de groep waar bijvoorbeeld MailChimp onder valt. Dit is vaak een prima startpunt voor ondernemers die alleen een nieuwsbrief willen uitsturen en geen verdergaande functionaliteit nodig hebben. Processen verder automatiseren dan een reply sturen als iemand voor je nieuwsbrief heeft ingeschreven kom je niet met deze service.

Marketing Automation Email software

Marketing Automation Email software gaan een flinke stap verder dan de simpele software. Uiteraard kun je hiermee ook gewoon een enkele nieuwsbrief mee uitsturen. Maar de echt kracht ligt in het automatiseren van marketing processen. Met Marketing Automation Email software kun je het hele proces van website bezoeker tot klant of marketing qualified lead volledig automatiseren.

Totaal geïntegreerde Email Marketing programma

Een totaal geïntegreerd Email Marketing programma gaat op zijn beurt nog een stapje verder. Naast het volledig automatiseren van het marketing proces heeft deze software ook  een geïntegreerd CRM-systeem. Hiermee kan ook de sales automation uitgevoerd worden. Zo heb je met één software pakket dus je marketing én sales processen geautomatiseerd.

Het juiste Email Marketing programma kiezen

Je ziet het, het kiezen van het juiste Email Marketing programma is nog niet zo makkelijk. Om te beginnen moet er goed naar de wensen voor de software gekeken worden, voor de huidige situatie en de toekomst. Met dit als basis word er een besluit genomen welk type Email Marketing programma onderzocht moet worden. Dan moeten de functionaliteit en het gebruiksgemak vergeleken worden, en op basis van al deze informatie moet een besluit genomen worden.

Dit kan ook anders, met mijn software advies service doe ik al het werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen en een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.