Wat is Marketing Automation software?

Wat is Marketing Automation software? Heel simpel gezegd maakt Marketing Automation het mogelijk om bestaande en potentiële klanten altijd op het juiste moment, met de juiste boodschap, op het juiste kanaal te bereiken. En dat allemaal geautomatiseerd. Om dit voor elkaar te krijgen worden vaak de voordelen van CRM-software en Email Marketing software gekoppeld met de mogelijkheid om processen te automatiseren.

Marketing Automation defenitie

Hoewel softwareontwikkelaars vaak verschillende namen gebruiken zoals Marketing Automation software, Marketing Automation tools, Marketing Automation platform of Marketing Automation systeem, gaat het om precies dezelfde soort software. En wel software die processen binnen een CRM-systeem, emailmarketing systeem of elk ander marketing systemen kan automatiseren.

Voordelen van Marketing Automation software

Voor zowel grote als kleine bedrijven bied dit heel veel mogelijkheden. Ook voor kleine bedrijven? Ja zeker! Aangezien de kosten voor dergelijke software de laatste jaren aanzienlijk gedaald is een Marketing Automation systeem zelfs voor het MKB en ZZP’ers goed te betalen. En de voordelen zijn niet gering.

Zo kunnen heel veel routinematige taken geautomatiseerd worden. En of je bedrijf nu aan persoonlijke sales doet, of dat er online producten verkocht worden er zijn voldoende processen die geautomatiseerd kunnen worden. Denk aan het optimaliseren van je sales funnel of het bijhouden van klantencontact. En in het geval van een webshop of e-commerce bedrijf worden verkopen aanzienlijk verhoogd door automatische abandoned cart processen en zeer gerichte promoties.

Welke Marketing Automation software kies ik?

Vaak bevat een CRM-pakket Marketing Automation functionaliteit, en veel Marketing Automation tools bevat CRM-functionaliteit. Dit klinkt als een klein verschil maar dat is het zeker niet. Dit kan namelijk een flinke invloed hebben op de functionaliteit voor zowel de CRM-software als het Marketing Automation systeem.

Veelvoorkomende functionaliteiten in een Marketing Automation systeem zijn:

  • Automatische email marketing
  • Individuele en doelgroepmailings
  • Campagne rapportage

Je hoort het al, het kan een hele zoektocht zijn naar de software die het beste bij jouw unieke situatie past. Je begint uiteraard met je wensen op papier zetten voor je nieuwe software. En met je wensenlijst in de hand moet je vervolgens uit de ruim 200 verschillende aanbieders van Marketing Automation tools kiezen. Enkele voorbeelden van veelgebruikte Marketing Automation oplossingen zijn: ActiveCamaign, Hubspot, Infusionsoft (Keap) en Marketo.

Benieuwd wat ik hierin voor je bedrijf kunnen betekenen? Ik gebruik mijn expertise samen met een gestructureerde aanpak om uit al deze aanbieders een selectie te maken van de beste Marketing Automation tools. In een uitgebreid rapport bekijk ik jou unieke situatie en evalueren welke tool hier het beste bij past. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.