Wat zijn Email Marketing tools?

Wat zijn Email Marketing tools? Hiermee word software bedoeld waarmee bedrijven op een zeer schaalbare en goedkope manier in contact komen en blijven met (potentiële) klanten via de email. Email Marketing tools, Email Marketing software, Email Marketing platform, Email Marketing service, Email Marketing programma of Email Marketing systeem, het zijn allemaal woorden voor precies dezelfde soort software.

Marketing via email

Marketing via email is een vorm van Direct Mail. Zoals je vroeger een brochure thuis gestuurd kreeg van het nieuwste model auto, of de brochures die je wekelijks in de bus krijgt van de Etos, zo ontvang je deze steeds vaker via de email. En dit heeft heel veel voordelen voor jou als ondernemer. Marketing via mail is namelijk:

  • Aanzienlijk goedkoper dan andere vormen van direct mail
  • Is veel schaalbaarder dan andere vormen van direct mail
  • Kan veel persoonlijker gemaakt worden dan andere vormen van direct mail
  • Is meetbaar, in tegenstelling tot andere vormen van direct mail
  • Heeft de beste ROI van alle marketing vormen, zowel online als offline

Verschillende Email Marketing tools

Het aanbod van Email Marketing tools op de Nederlandse markt is enorm. De functionaliteit loopt net zo ver uit een als de kosten van de verschillende tools. Omdat veel ondernemers niet goed bekend zijn met de mogelijkheden en verschillen in functionaliteit, maar wel naar kosten kijken kiezen veel ondernemers in het beginnen voor MailChimp. En hoewel dit voor het uitsturen van een nieuwsbrief vaak voldoende is merken veel ondernemers al snel de beperkingen van het systeem. Ik onderscheiden eigenlijk 3 hoofdgroepen als het gaat om Email Marketing tools.

Simpele Email Marketing tools

Dit is de groep waar bijvoorbeeld MailChimp onder valt. Dit is vaak een prima startpunt voor ondernemers die alleen een nieuwsbrief willen uitsturen en verder geen functionaliteit nodig hebben. Processen verder automatiseren dan een bedank mail sturen als iemand zich voor je nieuwsbrief heeft ingeschreven is met deze tools niet mogelijk.

Marketing Automation Email tools

Marketing Automation Email tools gaan een flinke stap verder dan de simpele tools. Uiteraard kun je hiermee ook gewoon een standaard nieuwsbrief mee uitsturen, maar de echt kracht zit hem in het automatiseren van marketing processen. Met Marketing Automation Email software kan het hele proces van website bezoeker tot klant of marketing qualified lead volledig geautomatiseerd worden.

Totaal geïntegreerde Email Marketing tools

Een totaal geïntegreerd Email Marketing service is gaat op zijn beurt weer een stapje verder. Naast het volledig automatiseren van het marketing proces heeft deze software ook een geïntegreerd CRM-systeem. Hiermee kan ook het sales automation proces worden uitgevoerd. Zo heb je met één software pakket dus je marketing én sales processen geautomatiseerd.

De juiste Email Marketing service kiezen

Je ziet het, het kiezen van de juiste Email Marketing service is nog niet zo makkelijk. Om te beginnen moet er goed naar de wensen voor de software gekeken worden, voor de huidige situatie en de toekomst. Met dit als basis word er een besluit genomen welk type Email Marketing service onderzocht moet worden. Dan moeten nog de functionaliteit en het gebruiksgemak vergeleken worden, en op basis van al deze informatie moet een besluit genomen worden.

Dit kan anders, met mijn software advies service doe ik al het werk voor je, zodat je alleen het rapport door hoeft te lezen en een weloverwogen besluit te noemen. Klinkt dit interessant? Klik dan hier voor meer informatie >>

Contact info

Telefoon

06 - 145 351 32

Email

arnout@crmontzorgt.nl

Address

Melkhof, Delft, 2613KA

CRM en E-mailmarketing (automation) software voor elk bedrijf. Dat is mijn visie, daarom hebben ik advies voor elk budget.